Werkorders

Inleiding #

Voor de afhandeling van meldingen en storingen maar ook van onderhoudswerkzaamheden wordt de module werkorders ingezet. Werkorders worden automatisch verzonden naar de juiste onderhoudspartij. Het onderhoudsbedrijf ontvangt de melding, plant de werkzaamheden binnen Maintis en koppelt er direct een monteur aan. Indien noodzakelijk kan hiervoor gelijk een werkvergunning worden aangevraagd.

De gebruiker en eigenaar krijgen bericht van de statusveranderingen. Zodra de werkorder is afgehandeld zal de monteur dit aangeven via de app. Bij de afhandeling is er de mogelijkheid om eventuele gemaakte kosten in te voeren. Hierdoor kan er meteen een factuur gemaakt worden. De factuur wordt automatisch doorgestuurd naar de eigenaar.

Werkorderlijst #

De werkorderlijst heeft nieuwe filtermogelijkheden gekregen. Wanneer de pagina wordt geopend zijn alleen de werkorders van vandaag zichtbaar, met de status “gepland” of “in opdracht”. Ook is het filterpaneel vernieuwd. In deze video worden de wijzigingen toegelicht.

Uitleg van de nieuwe filter in de werkorderlijst

Agenda #

Als de agenda geopend wordt is in een opslag duidelijk welke werkorders gepland zijn voor de huidige week. Behalve de lijstweergave kan ook gekozen worden voor een dag-, week- en maandweergave. Ook kunnen de werkorders gefilterd worden. In de video hieronder wordt de werking van de agenda verder toegelicht.

De agenda

Werkorders plannen #

Werkorders kunnen op twee manieren gepland worden: globaal en definitief. Globaal plannen houd in dat je een jaarplankaart voorlopig inpland. Hij is nog niet zichtbaar in de agenda. Zodra de planning definitief wordt gemaakt , wordt de jaarplankaart zichtbaar als werkorder in de agenda. Zie de video voor verdere toelichting.

Werkorder plannen